Qui_Som_Gremi_De_Calefaccio_2
Gremi-de-calefaccio-logo

Qui Som

El Gremi és una associació on s’agrupen les més grans i tradicionals empreses instal·ladores del sector així com un gran nombre de petites empreses i empresaris autònoms que configuren la realitat actual de l’empresariat de les instal·lacions i el manteniment de serveis per a l’edificació com són calefacció, aigua calenta sanitària, ventilació, condicionament d’aire, fred industrial, gas, emmagatzematge de gas-oil, energia solar tèrmica, sistemes de protecció contra incendis, electricitat, tractaments per a la legionel·losi, i altres.

El Gremi ha estat associat a la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) des de la seva fundació.
El Gremi pertany a la Confederación Nacional de Instaladores (CNI) de Madrid que es configura com una Agrupació d’Associacions Territorials, cadascuna de les quals té les seves característiques pròpies, autonomia d’acció i els seus propis associats. Aquesta confederació des de l’any 2012 forma part de l’Associació Europea de Refrigeració, Aire Condicionat y Bombes de Calor (Area). CNI a més té la representació a Espanya de “Real Alternatives for life” plataforma de formació sobre gasos refrigerants alternatius.

La CNI pertany també a diversos Comitès i Grups de Treball del Ministerio de Economía, Industria y Competitividad , Ministerio de Energía, Turismo y Agenda Digital, Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, Ministerio de Empleo y Seguridad Social y AENOR entre d’altres.
El Gremi, a part de treballar constantment en l’objecte propi de les empreses associades ha pres iniciatives per a potenciar la sensibilitat de les empreses instal·ladores en temes com els residus i la neteja urbana, la contaminació acústica, revaloritzar el prestigi dels instal·ladors per evitar l’intrusisme. Aquestes iniciatives es concreten, per exemple, amb la històrica col.laboració amb l’Ajuntament de Barcelona amb la signatura de l’”Acord Cívic per una ciutat neta i sostenible” i actualment participa en el programa Barcelona+Sostenible (2012-2022). També ha realitzat altres accions amb l’Ajuntament de Barcelona com és el cas de la campanya “Per a la minoració acústica en les instal·lacions de climatització”. En aquesta darrera campanya es va editar, conjuntament amb l’Ajuntament una “Guia de bones pràctiques en 10 passos per reduir el soroll dels aparells d’aire condicionat”. El Gremi també ha col·laborat en campanyes amb l’ICAEN (Institut Català d’Energia).